Twins Twins

4 6

Det var en god overraskelse, da københavnerbandet Twins Twins for et par år dukkede op ud af ingenting med en færdigudviklet lyd og attitude, der sidste år blev dokumenteret på ep’en ‘Five Songs’. Nu er albumdebuten så på gaden, og selvom bandet har taget et stort skridt mod en mere storladen lyd – først og fremmest ved at gøre synthesizeren til et bærende instrument – er det stadig i grænselandet mellem catchy melodier og skæve indfald, at bandet huserer.

Som titlen antyder, er det natten og byens rum, der besynges, og især er hentydningerne til dansegulvet tydelige på flere numre. Det gælder blandt andet ‘Commision’, en beruset rocksang med en sejt tilbagelænet snøvlevokal i forgrunden, og ‘Burning Buildings’, der med sine skift mellem poppet melankolsk lyd i verset og rendyrket discorock i omkvædet er det mest oplagte hit på albummet. På disse numre giver den mangelagede lyd virkelig mening, mens man på et nummer som balladen ‘Catherine Leaves’ med fordel kunne have tilstræbt en mere nøgen lyd, så den i større grad stod i kontrast til de øvrige numre.

Albummet mister desværre pusten mod enden, hvor bandet med deres fokus på eksperimenter synes at glemme de mindeværdige melodier. Alligevel er det ikke til at komme uden om, at man med ‘Until Dawn’ på mp3-afspilleren har et fint, romantisk akkompagnement til efterårets gåture i byens gader og stræder.

Twins Twins. 'Until Dawn'. Album. Morningside/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af