Doom

Manden med de mange navne, men intet ansigt, har rodet i gemmerne efter halvhemmelige tracks, remixes og gæste-optrædener. Den altid maskeklædte snøvle-rapper, som har udgivet under navnene MF Doom, Viktor Vaughn og King Geedorah samt arbejdet succesfuldt sammen med Madlib og Dangermouse på henholdsvis Madvillain- og Dangerdoom-projekterne, har samlet et fint kludetæppe, der dog ikke viser os nye sider af masken.

Der er naturligvis blevet plads til den allerede legendariske banger ‘Rock Co. Kane Flow’ fra De La Souls ‘Grind Date’-album, ligesom cowboy-piano-loopet på ‘Da Supafrienz’ fra Vast Aires solodebut er et glædeligt genhør. De to bidrag fra Jake Ones ‘White Van Music’ har ligeledes fundet vej til tracklisten, men ellers skal man nok være dedikeret Doom-fan for at kende til de resterende gode, mindre gode og ligegyldige bidrag.

Den dunkle og frenetiske sag ‘All Outta Ale’, der leder tankerne i retning af Company Flow, skiller sig ud og står tilbage som et af højdepunkterne, men overordnet set er et sammenskudsgilde ikke den bedste måde at præsentere Doom på. Den stenede fantast fungerer bedst, når han over et helt album kan opbygge sin krøllede fiktionsverden med underfundige karakterer tilsat de altid integrerede tegnefilms-samples.

Doom. 'Unexpected Guests'. Album. Gold Dust/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af