Selvmord

Kærlighed – på godt og ondt – har alle dage bidraget til musikken og været en uundværlig del af udøvernes inspirations-univers. Det har som regel spillet bedst, når det har været af den ulykkelige slags, og det er også tilfældet med denne danske supergruppe, som har arbejdet ud fra mantraet »en mands selvmord begynder den dag, han forelsker sig«.

Selvmord er et smerteligt, men også smukt sammenskudsgilde fra Suspekt-medlemmerne Bai-D, Orgi-E og Rune Rask samt L.O.C. og produceren Jonas Vestergaard. En flok hærdede og herskende drenge der har ry for at være hårdhudede, men som her inviterer lytteren med på en knusende kærlighedsnedtur.

Samtlige ti skæringer handler således om at gå fra hinanden, og man kommer helt tæt på de inderste tanker, lyster, frustrationer og dæmoner. Intet er helligt, og det samme gælder for den genre-nedbrydende lydside, der med udgangspunkt i hiphoppens grundrytmer spædes op med electrorock, eurodance og eklatant pop.

På ‘Råbe under vand’ og ‘Hver gang du går’ forenes de episke produktioner og dystre fabulationer på fornem vis. Andre steder lyder det lidt akavet, og Selvmord undgår heller ikke alle banaliteterne, som altid trænger sig på, når det handler om kærlighed. Et tema der ellers er overvejende overbevisende gennemført – og alt andet end et karrieremæssigt selvmord for dansk hiphops (stadigt) voksende konger.

Selvmord. 'Selvmord'. Album. Copenhagen.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af