The Unthanks

The Unthanks er tidligere blevet hyldet i britiske folkemusik-kredse for deres første to udspil. Om de også vil blive det i lige så høj grad for den nye ‘Here’s the Tender Coming’ er mere tvivlsomt. Det er nemlig en plade, der veksler mellem genrer og stemninger, men også i kvalitet.

Vokalmæssigt lyder de to mørkhårede søstre til tider som Cat Power, mens lydsiden – især på ‘Lucky Gilchrist’ – har klare referencer til den hyper-produktive amerikaner Sufjan Stevens. Den engelske accent kan indledningsvis være svær at sluge, men som albummet skrider frem, bliver den mere og mere spiselig, og slutteligt er det lige før, man sulter efter mere.

Den fem mands store gruppes musik er båret af de to kvindevokaler, der hele tiden ligger i forgrunden, mens stampende fødder, klokkespil, klaver og violiner for det meste spiller sekundære roller rundt om den karakteristiske dialekt.
Musikken emmer af mystisk og eventyrlighed og når imponerende højder på den rolige coverversion af ‘Annachie Gordon’ og ‘Living by the Water’, der i perioder nærmer sig moderne jazz med sagte klaverspil, der i baggrunden akkompagneres af akustisk guitarfingerspil, sørgelige violiner, horn og sagte bækkenslag.

Søstrene byder flere gange på glimrende tekster, der hurtigt suger lytteren ind i historier om blandt andet de nøgne mænd, der vil kæmpe med fortælleren. Til tider bliver sangene for gotiske, højlandske og ligegyldige. Mens det fungerer bedst for gruppen, når brass-instrumenterne og strygerne får lov til at komme frem i lydbilledet.

The Unthanks. 'Here's the Tender Coming'. Album. Rough Trade/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af