Wale

Han har skabt røre som klassens frække dreng og har haft modet til at samarbejde med folk, der ligger langt fra lige til højrebenet. Og Wale har også haft en sær samling af stjernenavne og syrehoveder med sig i studiet for at indspille debuten ‘Attention Deficit’, hvor Pharrell, Rihanna og Lady Gaga leger side om side med crunk-crooneren Bun B, briten Mark Ronson og rockbandet TV on the Radios Dave Sitek.

Men uanset hvor broget og vovet det kunne lyde, så mødes modpolerne med den karismatiske rapper som samlingspunkt. Wale kan ubesværet gå popplanken ud på den synth-drevne single ‘Chillin’, for derefter at sætte fokus på spiseforstyrrelser og selvværdsproblemer på den næsten Kanye-klingende ‘90210’. Eller hylde forbillederne i ren retrostil med 80’er-trommespor på ‘TV in the Radio’ og positive vibrationer og et opstemmende 90’er-beat på ‘World Tour’, inden han bravt behandler tosomhedens tarveligheder på ‘Diary’s melankolske og sjælfulde rytmebund.

Wales store styrke er hans evne til at være seriøs og satirisk, cool og kantet, på næsten samme tid. Og så har han øre for at udvælge produktioner, der både er varierede, men også vellydende og til tider forrygende fængende. Der er numre både til klubben og kollegieværelset, hipsters og hiphop-hoveder – og sådan skal et album vel skrues sammen nu til dags.

Wale. 'Attention Deficit'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af