Fucked Up

Punkrockere kommer hverken hippere eller mere hypede end de canadiske Vice-darlings i Fucked Up, der senest kom på alles læber, da de samarbejdede med folk som GZA, Yo La Tengo og Bob Mould om en coverversion af ‘Do They Know It’s Christmas?’. Således har opmærksomheden om deres materiale også været så overvældende, at Matador har valgt at udgive en dobbelt-cd med det bedste fra deres 7″- og 12″-udgivelser.

Og det vil altså sige, at man nu i form af ‘Couple Tracks: Singles 2002-2009’ kan få mere af deres karakteristiske blanding af hardcore og poppet punk. Bandets karismatiske frontmand Father Damian (Abraham), eller Pink Eyes som han også ynder at kalde sig, brøler som en gal hen over radiovenlige guitarriff, der minder næsten ligeså meget om Blink 182 som om Black Flag.

På den måde fremstår Abrahams voldsomme vokal også mest som en art hardcore-pastiche, men det er trods alt mindre slemt, end det måske lyder. Hvis man bare affinder sig med, at der i bund og grund mest er tale om popmusik i forklædning, hører man, at melodierne faktisk er så gode, at den lidt påtagede attitude ikke gør så meget. Her og der er den faktisk lidt charmerende. Når det så er sagt, er den massive hype på ingen måde berettiget. Der er stadig, og især for tiden, et hav af langt mere interessante punkbands derude.

Fucked Up. 'Couple Tracks: Singles 2002-2009'. Album. Matador/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af