Lawrence Arabia

4 6

Hvis jeg ikke tager meget fejl, er det sommer i New Zealand, når kulden bider herhjemme. Måske er det derfor, at James Milne alias Lawrence Arabia netop nu har valgt at udgive noget, der i den grad lugter af strandtur og kølige bajere.

Den new zealandske singer/songwriter har tidligere leget med både The Brunettes og The Ruby Suns fra hjemlandet, men han kan nu sagtens på egen hånd, hvad ’Chant Darling’ er et stærkt vidnesbyrd om. Ligesom sine landsmænd tager Lawrence Arabia afsæt i slut-60’ernes musikunivers – kald det psych, hvis du vil – og det er både overbevisende og medrivende.

De tre første skæringer er ikke mindre end fabelagtige – især korarrangementet til ‘The Undesirables’ er svært at slå ud af hovedet. Stilistisk befinder vi os her et sted mellem The Beatles og Beach Boys, mens andre numre som ‘Fine Old Friends’ lyder mere af moderne indiepop. Milne oser langt væk af melodisk overskud, og der bliver ikke gået på kompromis med sangskrivningen, selvom albummet mister pusten en smule undervejs.

‘Chant Darling’ er en stilsikker og opløftende skive, der dog trods flere oplagte hits lige mangler det sidste for at kunne kaldes et mesterværk. Men den lover godt for Lawrence Arabias fremtid, og så er den en rar påmindelse om, at sommeren nok skal vise sig igen.

Lawrence Arabia. 'Chant Darling'. Album. Bella Union/Bonnier Amigo.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af