The Courteeners

Er britpoppen død? Ikke ifølge de fire Manchester-drenge i The Courteeners der sikkert ville have væltet verden, hvis de havde været hurtigere ude. For på deres andet album ‘Falcon’ klinger englændernes sange i den grad af en nær fortid, hvor grupper som Razorlight og Franz Ferdinand lappede hullet mellem indie og pop.

The Courteeners spiller klassisk indierock. De leverer veldrejede poppede sange, der på skift lyder som alle forbillederne. På ‘Falcon’ lægger de ud med ‘The Opener’, der efter en kort akustisk guitarintro går over i en sløv disco-gallop, imens forsanger Liam Fray længselsfuldt namedropper byerne Los Angeles, New York, Dundee og Duncaster.

Det hele lyder, som det skal. Alligevel er det som om, flere britiske bands i dag savner den friskhed, som var over bølgen af dansable rockbands i 00’erne. Bedst er The Courteeners derfor, når de kombinerer deres øre for den gode popmelodi med et umiddelbart udtryk som på singlen ‘You Overdid It Doll’.

Det ville derfor også være urimeligt at bebrejde The Courteeners, at de er pladeaktuelle i en tid hvor, NME-darlings ikke er i ligeså høj kurs hos indiepolitiet, som de har været.

The Courteeners. 'Falcon'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af