Crookers

Undertiden sker det, at døgnfluer muterer – og overlever. Det er nok tilfældet med Crookers. De to italienere Bot og Phra gjorde sig bemærket på remixet af Kid Cudis ‘Day ‘N Nite’ og den elektriske ‘Big Money Comin’ i 2008. Ikke nogle musikhistoriske mærker, men dansable perler fra deres tid. Men måske kom pengene ikke til dem, som sangtitlen lægger op til. I hvert fald er de med deres første fuldlængde gået ‘all out’ mainstream – på den kvalitetskompromitterende måde.

Crookers har inviteret en masse venner om bord. 26 faktisk, fra Kelis og Will.i.am til Yelle og Pitbull. Man skulle tro, at en så eklektisk masse kunne række til en del, ikke mindst over 20 skæringer. Men det har snarere karakter af, at italienerdrengene har holdt en stor fest, diskret losset vennerne ind i en vokalboks, trykket ‘record’ og loopet, hvad der blev indspillet af mere eller mindre random inputs.

‘Jump Up’ markerer nulpunktet. Den minder om den der ‘Follow the Leader’, som provinsens ungdom drak sig ned til i Lloret de Mar i 90’erne. Der bliver tilført lidt mere kant i form af wobblebas og andre dubstep-elementer på blandt andet ‘Hip Hop Changed’ og ‘No Security’. Dysterheden ruineres dog af kælne vokaler, ganja-stemning og repeterende udråb som ‘woop woop’. Niveauet løftes ét sted på ‘Royal T’ med Róisín Murphy – albummets mest sofistikerede vennebesøg. Resten drukner i kokoslugtende MTV-kvalme.

Crookers. 'Tons of Friends'. Album. Southern Fried/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af