Jónsi

Lyt til hele ‘Go’ her.

Efter sigende er det sådan, at hvis Jónsi glemmer sin frakke i Reykjaviks natteliv, så er den at finde på hans dørtrin dagen efter. Men så igen: Jónsi, sanger og guitarist i Sigur Rós, er vel også den mest oplagte kandidat til at sidde som konge på den islandske musiktrone ved siden af dronning Björk.

Mens Sigur Rós holder pause, slår Jónsi sig løs med soloprojekter. Sammen med kæresten Alex lavede han sidste år det instrumentale album ‘Riceboy Sleeps’, og for dem der fandt det en smule besværligt, så er Jónsis første album i eget navn det mest udadvendte, opløftende og impulsive, sangeren hidtil har været involveret i.

På det seneste Sigur Rós-album anede man et ønske om at arbejde med mere direkte og lystige melodier, hvilket var et skridt i ny retning for bandet kendt for episke kompositioner, ligeså tragiske og uendeligt smukke som Jónsis ubegribelige vokal og selvopfundne hopelandic-sprog.

Med ‘Go’ tages skridtet fuldt ud. Stemningen er ofte euforisk, som på ‘Animal Arithmetic’ hvor alt levende tiljubles eller på den ekstatiske single ‘Go Do’. Det kan måske opleves som et illusionsbrud at høre Jónsi synge på engelsk, men man skal være ret kynisk for ikke at blive rørt i hjertekulen af en musiker, som så langt ind i sin karriere kan finde en smittende nysgerrighed for at skrive popsange, hvor man forundres over sangenes egne og livets mangfoldighed.

Jónsi. 'Go'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af