Diverse kunstnere

Der er næppe noget, der swinger som Bjerringbro by night, konstaterede dansk rockhistories måske største tekstforfatter for 20 år siden på ‘Det si’r sig selv’. Og selv om intensionerne bag denne nye lykønskningsudgivelse til CV Jørgensen er noble, så giver ’12 bud på CV’ mere undertegnede lyst til at drøne til party i provinsen end at give skiven endnu en gennemspilning.

Problemet er gammelkendt i denne hyldestgenre. For hvordan får en man nogenlunde sammenhængende lytteoplevelse ud af at sætte rutinerede cirkusheste som Sanne Salomonsen og Nanna sammen med indie-godkendte opkomlinge som The Raveonettes, Turboweekend og Oh Land? Svaret blafrer i vinden, for det lykkes ikke rigtig på nærværende sammenskudsgilde.

Steen Jørgensen viser vejen frem med sin olme croon på ‘Elisabeth’, Jooks leverer vellykket indfølt metromands-rap på ‘Idag men ikke i morgen’, Under Byen bortætser alle spor af hippie-nostalgi på ‘Sort Vinter’, mens Nanna negler det eneste danske nummer, hvor hjerte må rime på smerte (‘Det regner i mit hjerte’, hvis du skulle være i tvivl), med florlet simplicitet.

I den modsatte ligger til gengæld en broget buket: Fra Sanne Salomonsen slemt bedagede studieproduktion på ‘Tempo & timing’ (der har masser af førstnævnte men så godt som intet af det sidstnævnte), Spleen Uniteds frygteligt fortænkte, robotstemme-oplæste ‘Sæsonen er slut’, White Ponys snalrede kolonihave-reggae på ‘Bellevue’ og Turboweekends underligt ufokuserede versionering af ‘Det ganske lille band’.

Diverse kunstnere. '12 bud på CV'. Album. ArtPeople.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af