Guilty Simpson & Madlib

5 6

Lad os bare slå det fast fra starten: Det bliver ikke meget mere street, undergrund eller hypet i hiphop-kredse end et fællesalbum fra Guilty Simpson og Madlib. En karismatisk og kompromisløs kultrapper sammen med et banebrydende og boblende beatgeni. Yo tak. Og lad os da også få det afsløret: Det fungerer – og det fungerer fedt.

Duoen har skabt et super swingende og stenet soundtrack i bedste blaxploitation-stil, hvor egentlige numre flyder ud og ind mellem pre- og interludes. Madlib er i sit sande element, når han sampler løs af filmmonologer, radioreportager og stand up-skiver fra 70’erne, som spædes op med støvet soul, morfende melodier og hårdtslående hiphop-beats.

Til tider er det tæt på, at Madlibs musikalske linje og lyd-godbidder tager kontrol over projektet. Men beatmaestroen formår alligevel at skabe en totaloplevelse, som skyldes hans evne til konstant at overraske og fastholde lytterens nysgerrighed – og at han skruer op for bassen og de beskidte beats på de rigtige tidspunkter.

Og det forstår Guilty Simpson at udnytte samtidig med, at han tilpasser sine hårdtslående historier, kompromisløse flow og dybe baryton til lydkulissen. Hvad enten det er et manisk og manipuleret beat som på ‘Outside’, klimprende akkorder på ‘Cali Hills’, eller ‘Mic Check 313’s skummelt skurrende guitar. Slutresultatet er et herligt og helstøbt fællesalbum, der både holder hypen i hævd og hiphop-fanen højt.

Guilty Simpson & Madlib. 'OJ Simpson'. Album. Stones Throw.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af