Phosphorescent

Efter en tur omkring et hyldestalbum med Willie Nelson-covers er amerikanske Matthew Houck gemt bag sit fosforescerende alias tilbage med egne numre på sit femte studiealbum. I 2007 brød han igennem med albummet ‘Pride’, der med store anmelderroser kronede Houck som en af alt. countryens nye store stemmer.

Nu er der dog skruet ned for de alternative elementer, og albummet er i højere grad et rendyrket country-album, pakket med lapsteel-guitar og klassiske countrylicks på både klaver og guitar. Det slås fast allerede fra åbneren ‘It’s Hard to Be Humble’, der er en cadeau til Houcks barndomsby Alabama, men også på ‘I Don’t Care If There’s Cursing’ og ‘Heaven, Sittin’ Down’ får den fuld countryskrue, og man kan næsten forestille sig de amerikanske truckere rocke med i deres kabiner.

Af samme grund er det lidt svært for alvor at blive rørt af sangene, men som albumtitlen antyder, er det måske slet ikke meningen, at det skal tages så alvorligt? På den anden side er et nummer som den blåtonede afslutningsballade ‘Los Angeles’ ganske vemodigt, og det er som om, Houck her fremstår mere i sit rette element.

Albummet opfylder således kun delvist sin mission som en hyldest til afslapning, for de fint arrangerede og producerede sange er behagelige at lægge øre til. Men ønsker man lidt større udfordringer i lyttesituationen, bør man nok søge andre steder hen.

Phosphorescent. 'Here's to Taking It Easy'. Album. Dead Ocean/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af