Pretty Maids

Det er værd at huske på, at præsidenten i USA hed Ronald Reagan, og den kolde krig stadig var i fuld gang, da Pretty Maids udgav deres første skive i 1983.

Siden da har der været opture og nedture, men Horsens-drengene Kenn Hammer og Ronnie Atkins har på godt og ondt formået at holde bandet i live i nu 28 år, og det aftvinger i sig selv respekt, at de i 2010 kan indlede deres 13. studiealbum med citat-samples fra Barack Obama, den femte amerikanske præsident i gruppens levetid. Men hvad der er endnu mere imponerende er, at Pretty Maids i samarbejde med producer Jacob Hansen (Raunchy, Volbeat, The Storm) har skabt et fremragende album, der i sine højdepunkter kan måle sig med det bedste fra bandets guldalder i midten af 80’erne.

Nøglen til det er i høj grad, at ‘Pandemonium’ er 80’er-metal med stort otte-tal. Det er stort, svulstigt, uforskammet poppet og lavet totalt uden hæmninger, sådan som 80’er-metal skal være. Men samtidig er der bid i guitarerne, og ‘Pandemonium’ er tung på en måde, som Pretty Maids nok aldrig har været før – og det klæder dem. Jacob Hansen har i virkeligheden nok ikke produceret Pretty Maids meget anderledes, end han ville producere et Raunchy-album, hvilket får én til at tænke på, om han i virkeligheden bare hele tiden har siddet og lavet 80’er-produktioner til en ny generation af danske metalbands?

Under alle omstændigheder kan begge parter være stolte af et album, der nok ikke får salget af spandex-bukser og multifarvede bandanaer til at eksplodere igen, men som uden tvivl kommer til at stå som et af højdepunkterne, når de skønne ungmøer en gang i fremtiden vælger at hænge balkjolerne tilbage i garderoben.

Pretty Maids. 'Pandemonium'. Album. Frontiers recors/Target.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af