Au Revoir Simone

Remix-albummet ’Night Light’ er en pose blandede bolsjer. Fransk electro, dub, grovpop, ambient, akustisk cirkusmusik. Men det der kunne have været en velassorteret pose bonboner, tangerer mest afsmagende miskmask.

Et remix må handle om at afsløre andre lag, genrer eller potentialer i et eksisterende nummer. Ideen om et helt remix-album kan forekomme lidt overvældende, sammenlignet med mere gængs kutyme, hvor enkelte numre bearbejdes.

Au Revoir Simones ’Still Night, Still Light’ fra 2009 er blevet behandlet af en lang række kunstnere – heriblandt Neon Indian og Jens Lekman – og ført langt væk fra udgangspunktet. Jeg kan godt lide konceptet med at ryste posen til ugenkendelighed. Alt det nye, der tilføjes, skal bare bære samme kvalitet, hvis det ikke skal krakelere.

Værst går det på Your Twenties’ bizart lumre remix af ‘Anywhere You Looked’, som leverer slatne håndklap og flødeoverhældt 90’er r’n’b. Til gengæld lykkes det halvt på Bass Clefs poetiske og energiske dubstep-version af ‘Organised Scenery’. Det er bare ikke i nærheden af massive genrebrud som Skream vs. La Roux.

Lekmans blogdarling ’Shadows’ charmerer med lirekasseklange men glider over i dirrende strygere, og hvad der lyder som lydsiden til en sort/hvid b-film. Brooklyn-damernes melankolske sødme ekspliciteres og overskrues.

Det jeg elsker ved Au Revoir Simone er kontrasten mellem det følsomme og synthede, letbenede og tunge. Helt forfinede kombinationer, som dette albums kaskader af remix formår at jokke langt henover.

Au Revoir Simone. 'Night Light'. Album. Moshi Moshi.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af