Hope Sandoval & The Warm Inventions – introvert sirene

»Hello everybody«. Det var de eneste ord, der ytredes fra den sky og introverte sirene Hope Sandoval, inden sangerinden efter blot en lille times spilletid takkede af med et sagte »Thank you«. Det har nu heller aldrig været sangerindens show(wo)manship, som har skrevet Sandoval ind i rockens annaler. I 90’erne var den sugerørstynde sangerinde, der for nylig har ramt de 44 år (hun ligner stadig en 25-årig, som de unge indiedrenge ville dø for!), sammen med kollegaen Dave Roback i duoen Mazzy Star, bannerførere inden for den såkaldte slowcore/sadcore-genre, og med sin stærke og karismatisk drømmende stemme har Sandoval så at sige været forbillede for flere af eftertidens stærke, kvindelige vokalister inden for den mere alternative del af rocken.

Den notorisk sky og introverte attitude var fortsat intakt hos den spinkle sangerinde, der sammen med sit fem mand høje backingband koncerten igennem kun var sagte belyst på scenen og ledsaget af nogle stemningsfulde visuals i baggrunden. Hope Sandoval lod heldigvis musikken og i særdeleshed sin forsat guddommelige sangstemme tale i stedet og den lidt korte koncert forblev mestendels en fornøjelse – med et par småkedelige stunder undervejs.

Der blev åbnet forsigtigt med et cover af den skotske folksanger Bert Janschs’ ‘Courting Blues’, og først i aftenens tredje nummer, ‘Blanchard’, trådte Hope Sandoval og hendes band for alvor i karakter, og deres mestendels blide og drømmende – men heldigvis også til tider støjende og sfæriske – blanding af folk og psychedelica kom her for alvor ud over scenekanten.

Blandt aftenenens andre højdepunkter var en fuldstændig klinisk version af balladen ’Suzanne’ fra debutpladen ’Bavarian Fruit Bread’, og den fuldstændig ætsende og slutteligt, smukt støjende version af det afsluttende ekstranummer ’For the Rest of Your Life’, der på passende manér sendte salens publikum ud i natten. Efter en lidt kort aften i selskab med Hope og band var man klar til at vandre ud i natten – måske en smule tungere om hjertet, men med drømmene inden for rækkevidde.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af