Wildbirds & Peacedrums

Ud af de svenske skove kommer der somme tider nogen mærkelige væsener. Tag bare duoen Wildbirds & Peacedrums. Over to album har ægteparret Mariam Wallentin og Andreas Werliin skåret deres helt egen niche gennem en dogmatisk tilgang til instrumentering og en evne til at tøjle deres talenter i en eksperimenterende musikalsk symbiose.

‘Rivers’ er sammensat af de to ep’er ‘Retina’ og ‘Iris’, som blev udsendt tidligere på året. Wallentins ekspressive vokal og Weerlins opfindsomme perkussion er stadig de primære byggesten. Men samtidig har den musikalske palet fået tilført nye farver, som skaber nogle dystre nye nuancer i udtrykket.

På de fem ‘Retina’-numre medvirker et 12 personer stort islandsk kor, som også kunne høres på Björks ‘Medúlla’. Deres tilstedeværelse giver et utrolig dramatisk, næsten middelalderligt udtryk, der ikke ligger milevidt fra den australske 80’er-duo Dead Can Dances storladne, vokale verdensmusik. De fem numre er noget af det mest mørke, dragende og smukke, Wildbirds & Peacedrums har udgivet, og må siges at være virkelig vellykket.

‘Iris’-delen af pladen er mere minimalistisk. Wallentins vokal er mere tør, og her bruger duoen en steelpan-drum til at skabe den røde tråd. Det er ikke lige så bjergtagende som’‘Retina’, men har stadig stor emotionel pondus.

De to ep’er komplementerer hinanden fremragende og understreger, at Wildbirds & Peacedrums er blandt de mest kompromisløse og egenartede væsener, vort svenske broderfolk kan prale af.

Wildbirds & Peacedrums. 'Rivers'. Album. The Leaf Label/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af