I Got You on Tape – i mørkerockens faste jerngreb

Man føler sig nærmest intimideret til koncert med I Got You on Tape. Ganske vist er der solid hygge mellem numrene, og Jacob Bellens joker på livet løs. Men så snart musikken starter, stopper morskaben, og man føres ind i en dyster verden, hvor en sky af seriøsitet svæver over én, og der ikke er andet at gøre end at overgive sig til mørket. Det er effektivt og fungerer stort set hver gang, man oplever de københavnske artrockere live. Det gjorde det således også størstedelen af denne aften, hvor er udsolgt Loppen var, hvad årets P3 Guld-vindere skulle hamle op med.

Den stille og storslåede ‘Polkadots’ var passende valgt som åbningsnummeret og fungerede eminent som intro til den tonstunge ‘Cabarat’. Disse to, efterfulgt af den mere lyttevenlige ‘Spinning For the Cause’, gav en fornem start på et set, der havde flere højdepunkter men også lige rigeligt med gumpetunge passager. Især den ellers formidable ‘Prophet Rock’ var svær at fordøje efter en minutlang outro, der simpelthen blev for meget af det gode. Det blev heldigvis hurtigt bedre med en af gruppens smukkeste numre, og denne koncerts absolutte højdepunkt, den betagende liveklassiker ‘Somersault’, der efterlod én ganske hypnotiseret.

Som den helt rigtige prioritering faldt den bidske ‘Wedding Song’ som afslutningshylet. Altid voldsom, altid intens og altid formidabel afsluttede den en solid koncert med I Got You on Tape, der endnu en gang manifesterede, at deres plads på den danske musikscene er særdeles velfortjent.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af