The Kenneth Bager Experience

Det er en noget skizofren oplevelse at lægge ører til Kenneth Bagers nyeste opus. Ikke at det kommer som nogen overraskelse. For i samme stil som Music For Dreams-bossens 2006-debut i eget navn skyder ‘Fragments From a Space Cadet 2’ under bagerens nye internationale alias med genremæssige spredehagl ud over et varmt og dubbet tæppe af elektronisk og akustisk øregangsmassage.

Åbningsnummeret ‘Rabbits in Russia’ er således mere end sigende, idet den otte minutter lange ørkenvandring ømt omfavner både svingende balkan, chillede beats, akustisk guitar og støvet mundharmonika for til sidst at slutte af med sagte trompetspil. Bageren er dog et kvalitetsstempel i sig selv, og selv om det måske lyder som lidt for meget af det gode, fungerer det rent faktisk. Stemningsfyldt og tilbagelænet. Velproduceret og udforskende.

Albummets numre er næsten hele (rum)rejsen igennem prydet af gæstesolister, og det virker specielt godt med Sheldon Senior og den reggae-gyngende ‘Wall of Shame’ og Thomas Troelsen på pop-baskeren ‘I Can’t Wait’. Kenneth Bager mestrer det meste, men på den anden side er der heller ikke nogen grund til at gøre noget, bare fordi man kan.

‘Fragments…’ strækker sig således over 80 genre-twistende minutter, og selv om kvaliteten for det meste er høj, er det umuligt som lytter ikke at blive påvirket af den musikalske skizofreni, hvilket i sidste ende går en smule ud over det sammenhængende univers, Bager øjensynligt forsøger at skabe.

The Kenneth Bager Experience. 'Fragments From a Space Cadet 2'. Album. Music For Dreams.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af