Land of Talk

Den canadiske trio Land of Talk, med den karismatiske Elisabeth Powell i front, fortsætter på deres seneste album stilen med vuggende popsange, bygget over et skelet hentet fra den alternative rockscene. Throwing Muses, Dinosaur Jr. og Sonic Youth dukker for eksempel op hist og her som referenceramme. I det hele taget føles det dejligt at være tilbage i 90’ernes støjpop-land, hvor feminin eftertænksomhed og maskulin guitarbrunst ofte gik hånd i hånd.

Powell er i sandhed en fremragende sangerinde, og hun formår virkelig at klæde de energiske sange på fornemmeste vis. Sangskrivningen er støvet mere af i forhold til de tidligere album og fremstår mere ren og gennemarbejdet. Især omkvædene er kommet i højsædet. Der er ikke et eneste nummer på denne dejlige plade, der ikke har et catchy og smittende omkvæd, men det ender alligevel aldrig med at blive middelmådig radiorock, for der er masser af kant og sjæl i projektet. Der er dog en lille tendens til en anelse i tomgang hen imod slutningen, men med så mange gode gedigne sange repræsenteret er det et mindre problem.

Powell har turneret heftigt som gæstesangerinde i Broken Social Scene, hvilket unægteligt har styrket hende som sangskriver og sangerinde. Det kan vi nu nyde i fuldt flor i form af ‘Cloak and Cipher’, og mon ikke det er pladen, der for alvor bryder igennem lydmuren og giver bandet den succes, de fortjener?

Land of Talk. 'Cloak and Cipher'. Album. Saddle Creek/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af