Sufjan Stevens

5 6

Sufjan Stevens har altid formået den svære balanceakt at gribe efter stjernerne i et højstemt spirituelt univers uden at fremstå hverken kvalm, fortænkt eller – ja patetisk.

Den kløgtige idé at annoncere sit berømte ’50 States Project’ (hvor han ville lave et album fra hver af de 50 amerikanske stater) har for længst bragt Stevens ind på alverdens musikjournalisters radar – også selv om ideen fra starten var tænkt som en markedsføringsmæssig gimmick.

Midlertidigt statsløs vender han dog her tilbage med både ambitionerne og viljestyrken intakt på den timelange ep(!) ‘All Delighted People’, som understreger amerikanerens store autoritet i samtidens musiklandskab. Og glem alt om et mageligt mellemspil: Sufjan Stevens er måske mindre umiddelbart tilgængelig, end vanemennesket ville håbe på, men den ængstelige og impulsive rastløshed, som præger ep’en, gør, at oplevelsen får både vinger og vokseværk for de særligt loyale og tålmodige.

Skyl fordommene ud med badevandet og lad dig for en sjælden gangs skyld føre i blinde med Stevens’ sjælesøgende symfonier, der henter lige så stor inspiration i jazzmusikkens improvisationer og progrockens svinkeærinder som i de mere klassiske sangskriverdyder. Det er stor og stemningsfuld kunst, som sender lytteren på en krævende, men også sjældent taknemmelig ekspedition i galaksen.

Sufjan Stevens. 'All Delighted People'. Ep. Asthmatic Kitty/VME.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af