Ice Cube

2 6

Det kan næsten kun varme et gammelt hiphop-hjerte, at Ice Cube har fundet tid til at passe sin gamle metier imellem de mange filmprojekter. For er det trods alt ikke det, man helst vil huske ham for, og ikke de senere års halvmatte discountkomedier? Derfor fristes man næsten også til fuldstændig at ignorere den slående mangel på originalitet og progression, som Ice Cube version 2010 er en bedrøvende garant for.

Men også kun næsten. For der er sandt for dyden ikke megen udfordring i de skæringer, Cube har fundet frem fra gemmerne i denne ombæring, og hans mestendels tempo- og idéforladte flow afslører også, at det efterhånden er mange år siden, N.W.A. eller Westside Connection for den sags skyld var klassens frække drenge. Det er en træg omgang, og der er ikke meget bid i lyrikken på de ellers højspændte ‘Too West Coast’ og ‘Your Money Or Your Live’, hvoraf sidstnævnte mest minder om, hvad der kunne have været et outtake fra Dr. Dres ‘2001’.

De mange syntetiske beats pynter heller ikke ligefrem. Cube er nu engang bedre som politisk og indigneret gaderapper end på de club-bonede gulve, og der er i hvert fald ikke meget ‘Straight Outta Compton’ tilbage i en mand, som ellers tilhørte eliten i en hiphoppens absolutte guldaldre. Så lad os håbe for vestkysten, at Cube tager fejl, og han rettere var ‘The West’.

Ice Cube. 'I Am the West'. Album. Lench Mob/Playground.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af