Oh Land

Major labels. De er store, stygge og bedst kendt for at knække den kreative rygrad på unge musikere og grådigt slubre marven i sig, imens der kompileres nye opsamlinger til julesalget. Ikke desto mindre er det i samme åndedrag noget nær en sand fornøjelse at høre, hvordan Epic, som er en underafdeling af Sony, har flekset med musklerne og gjort Nanna ‘Oh Land’ Fabricius’ første udspil i major-regi til et behageligt bagholdsangreb.

For nye lyttere kan – og skal nok komme til at – stå på her, hvor den skæve pop fra debutalbummet ‘Fauna’ har fået et klædeligt make-over. Stærkest står utvivlsomt den kække singleforløber ‘Sun of a Gun’, hvor Oh Lands musikalske legesyge bliver parret med et effektivt beat, et væld af vokalharmonier og en melodi af Motown’ske dimensioner.

I den anden ende af temperamentsregisteret ligger ‘Wolf and I’, der med sin smukke Bat For Lashes-agtige mystik kombinerer Nannas smukke vokal med et tungt og dystert beat. Det er et kærkomment modstykke til den lidt ferske ‘Rainbow’, hvor det ikke rigtigt lykkes Oh Land at lægge en lidt kedelig pænhed fra sig i både melodi og tekst.

Det ændrer dog ikke på, at ep’en er et håndgribeligt bevis på, at det ikke altid er en dårlig ting at teame op med musikindustriens store drenge – og hvis de er klar på at lade popmusik anno 2010 lyde så forfriskende, så skal de absolut være velkomne.

Oh Land. 'Oh Land'. Album. Fake Diamond/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af