The Informations

Danmark er fuld af dygtige og meget alvorlige musikere. Derfor var det sundt, da The William Blakes i 2008 kom flyvende ind fra flanken, spruttende af spilleglæde og mangel på selvsmagelighed, og gav højtideligheden et los i løgene. Desværre har kvartettens album været for ujævne til at få den anerkendelse, man har haft lyst til at give dem, og det samme problem lider The Informations, alias The William Blakes-guitarist Frederik Nordsø, under.

Nordsøs solodebut er i momenter den mest uimodståelige plade, jeg har hørt komme ud af denne øllebrødsbrune, udkogte kartoffel af et land i år. Numre som ‘Strange Habits’, ‘For the Rest of My Day’, børnetimejinglen ‘My Tree’ og den William Blakes-klingende ‘Fela Man’ er popsnedkeri på et plan, der retfærdiggør hele albummet. Frederik Nordsø synger konstant i flabet, skabet falset, som et uægte elskovsbarn af Axl Rose og Cee-Lo. Og ‘Lion’s Hand’ viser, hvordan man kan smøre én idé og en god produktion ud til fire fabelagtige minutter.

Det nummer udstiller også Nordsøs problem. For her er det en smukt syngende Jannis Makrigiannis (Choir of Young Believers), der står for albummets bedste melodi. Måske fordi Nordsø er så groove-orienteret, er melodierne ofte ikke stærke nok. Især instrumentalnumrene på pladens sidste halvdel letter aldrig fra jorden. Alligevel er ‘Noahs Ark’ smittende i al sin charme. Det er en fornøjelse at høre en musiker, der tydeligvis elsker at spille, og jeg glæder mig til at opleve numrene live.

The Informations. 'Noah's Ark'. Album. Speed of Sound/A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af