The Rumour Said Fire

Rygtet sagde ild. Og efter tildelingen af P3’s talentpris har rygtet om The Rumour Said Fires iørefaldende folkpop spredt sig som stikflammer på en kornmark. Med den anmelderroste ep ‘The Life and Death of a Male Body’ på cv’et er orkestret nu klar til at servicere de danske trommehinder med debutalbummet ‘The Arrogant’.

Der er højt til loftet i de smittende kompositioner, hvor man fornemmer en følelse af spilleglæde og musikalsk broderskab fra øvelokalet, uanset om det drejer sig om tempofyldte skæringer som ‘Sentimentally Falling’ og ‘Desolation, Mr. Foe’ eller mere dvælende passager, som hyppigt træder frem i det storladne lydbillede, der henter sine referencer i amerikansk folk- og indierock og i særdeleshed Fleet Foxes’ vokalharmonier. Det fungerer, fordi gruppen formår at holde snor i de enkle melodier trods de skiftende lydlandskaber, som tilbagelægges undervejs.

Når det ikke fuldkomment lykkes at forløse debutalbummet, er det fordi maskinen sine steder faktisk fremstår for velsmurt. Opskriften følges med præcision, men man savner, at konstellationen bevæger sig ud på mere uvante græsgange. Eksempelvis på numrene ‘The Arrogant’ og ‘Passion’ hvor en næsten identisk guitarlinje giver en snigende deja-vu-fornemmelse, eller på vokalsiden hvor forsanger Jesper Lidang, trods imponerende tekstarbejde, ikke altid formår at yde den stort anlagte instrumentering den nødvendige modstand.

I sin helhed er det dog et både solidt og kærkomment ambitiøst debutalbum, som både kan og vil mere end gennemsnittet. Rygtet holder stadig, men ilden kan nå endnu større højder, hvis orkestret formår at bevæge sig ud på endnu mere gyngende grund fremover.

The Rumour Said Fire. 'The Arrogant'. Album. A:larm.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af