SBTRKT

Det er ikke kun tyske technotoner, der har infiltreret den ellers så britiske UK Garage-scene. Nu vil englænderne også være anonyme og mystiske. Zomby har hidtil været bannerfører for de ansigtsløse beatsmede, men nu står SBTRKT klar til at overtage rampelyset. Skjult bag sit arsenal af afrikanske masker sammensætter den unge producer noget af øjeblikkets mest fængende basmusik, hvilket ‘Step in Shadows’ er det seneste bevis på.

Når SBTRKT buldrer derudaf, er det let at høre, at han skylder de tyske varehuse ligeså meget som hjemlandets baseksperter. Både ‘Look at Stars’ og ‘Hide Or Seek’ er mere Köln end Croydon, men produktionerne er lige skarpe. Selv om ingen af numrene er mesterværker, sørger SBTRKT’s øje for detaljer for, at ep’en bliver mindre anonym end sin ophavsmand. Specielt trommesporene er minutiøst konstrueret med så mange lag, at de hverken bliver forglemmelige eller fortænkte.

Den mørke lyd fænger hurtigt og gør ‘Step in Shadows’ let at holde af. Kollegerne er dog stadig et par skridt foran, og SBTRKT mangler fortsat at tilkæmpe sig en plads blandt de allerstørste kanoner. Ep’en er dog hans mest vellydende og interessante output til dato og et varsel om, at briten stadig har et es eller to gemt i ærmet. Vi får et glimt af dem på ‘Step in Shadows’, men den store forløsning venter lidt endnu.

SBTRKT. 'Step in Shadows'. Ep. Young Turks.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af