Simian Mobile Disco

Det kan godt være, at ‘Aspic’, ‘Nerve Salad’ og ‘Casu Marzu’ er navne på eksotiske madretter, som d’herrer Jas Shaw og James Ford er stødt på rundt omkring i verden. I så fald tyder deres tredje udspil på, at det har været nogle særdeles spicy, energifyldte og tunge delikatesser, de har fået serveret. Eller også manglede de bare inspiration til sangtitler.

For udgivelsen har så ustyrlige mængder energi, at der bør være nok til at sende en bemandet disco-mission til Mars og tilbage igen. Væk er alle de poppede elementer, der var ved at oversvømme det forrige album ‘Temporary Pleasure’. ‘Delicacies’ er Simian Mobile Disco i deres mest hårdhudede og røvsparkende element. Det her er musik konstrueret med ét eneste formål: Hedonistisk storby-festivitas ad libitum.

Pressemeddelelsen fortæller, at ‘Delicacies’ også indeholder nogle af de mere tilbagelænede og melodiske elementer af technogenren. Men når man lige ser bort fra de sfæriske og små-psykedeliske trance-elementer på ‘Ortolan’, så er resten full-on techno, der ville kunne få selv de gamle Detroit-gudfædre til at vrikke med træbenet. Med en gennemsnitslængde på otte-ni minutter per nummer bliver Simian Mobile Discos karakteristiske analoge lyd spændt til bristepunktet. Minimale effekter giver én en svimlende fornemmelse af, at hele maskineriet kan falde fra hinanden, hvert øjeblik det skal være. Det hele bliver dog holdt sammen af duoens uimodståelige evne til konstant at højne ‘oomph’-faktoren. Jeg danser stadig med armene i vejret.

Simian Mobile Disco. 'Delicacies '. Album. Wichita/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af