Spleen United – maskinel magtdemonstration

Allerede da det den århusianske kvintet roligt indtog scenen, mødtes de af et inferno af larm, hvorefter de benhårdt kvitterede med en åbningstretrinsraket bestående af den nye rå førstesingle ’Sunset To Sunset’, ’My Tribe’ og en supercool udvidet festversion a ’In Peak Fitness Condition’. Et fængende jerngreb skulle der også til for Bjarke Niemann og hans kumpaner, for efter de velkendte toner diskede Spleen United op med en lang passage af nye numre. Allerede fra det første ukendte nummer var det tydeligt at høre, at århusianernes nye lyd er blevet mere rå og klubbet. Det blev også fysisk eksemplificeret, da samtlige bandmedlemmer flyttede sig fra deres oprindelige pind til en messende halvcirkel helt ude på fronten af scenen rundt om et podie bestående af et ledningshelvede og vellyd.

Den kaotiske og futuristiske lyssætning har alle dage været en implementeret del af en Spleen United-liveoplevelse, og denne aften skuffede det bestemt heller ikke. Det effektive virkemiddel fungerede også fint som støttehjul for de nye numre overfor det hithungrende publikum, der havde ventet to år på hjemkomsten.

Selv på et af de nye ti minutter lange numre, der inkluderede et frækt sample af The Flaming Lips, holdt Spleen United insisterende publikums interesse, og efter cirka en times nye og spændende klange belønnede de så deres undersåtter med endnu en tretrinsraket. Først ’Dominator’ og så de to ekstranumre ’Spleen United’ og ’Surburbia’, hvor festen eksploderede i så høj en grad, at dele af det nu halvnøgne band måtte hoppe ned til publikum og feste med.

På en aften hvor julestemningen var blevet forceret nedover det meste af publikum, fik de afkrydset toppen af ønskelisten og en masse hårde pakker fra de gavmilde, hjemvendte helte.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af