Band of Horses – både hipsters og grannies red med

At Band of Horses for alvor har fået et godt tag i det danske publikum stod krystalklart ved aftenens koncert. Alt fra hipsters til grannies var mødt op for at heppe på de amerikanske hingste, der  da også leverede et glimrende og pleasende show, som dog blev skæmmet en smule af de rungende tapperihallers ugunstige akustik.

Bandet lagde blidt ud med en intim version af ‘Evening Kitchen’, hvor guitaristen Tyler Ramsey sang for, mens Ben Bridwell supplerede med sagte korharmonier. Bridwell var som altid godt oppe at køre og konstaterede fra start, at Danmark jo nærmest er bandets hjemmebane, eftersom de spiller her oftere end i deres hjemby, hvilket affødte forventelig stor jubel. Amerikanerne skulle dog lige spille sig varme, inden det blev rigtig godt, og de første 25 minutter var desværre præget af en noget mudret lyd, der heldigvis kom styr på, da bandet sejlede ud på ‘The Great Salt Lake’, som rev herligt i mavsen som en sonisk søstorm.

Live er Band of Horses et velfungerende maskineri, hvor samtlige medlemmer får lov at skinne igennem, hvilket fornemt blev demonstreret på den nostalgiske ‘Older’, hvor keyboardspilleren og guitaristen Ryan Monroe gav den fint i rollen som frontfigur. Den fyldte sal var ligeledes begejstret for den swingende udgave af ‘Laredo’, hvor Ben Bridwell hyggede sig så meget, at han helt glemte, at der ikke måtte ryges i salen og begyndte at pulse løs på et ligkistesøm.

Mod slutningen overraskede krikkerne både med et tungt rockende og blueset nyt nummer samt et veloplagt cover af Pavements evigt grønne ‘Summer Babe’, inden aftenens højdepunkt kom i form af en intens udgave af gennembrudsschlageren ‘The Funeral’. 

Efter en kortere pause vendte gutterne tilbage til scenen og leverede endnu et par numre, inden ‘Is There a Ghost?’ passende ledsaget af en skinnende halvmåne på bagtæppet endegyldigt sendte publikum ud i natten. Band of Horses leverede atter en fest for folk og fæ, men i denne omgang var akustikken i stalden dog med til at sætte en mindre dæmper på løjerne.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af