Discodeine

Bag navnet Discodeine gemmer sig de to producere Pentile og Pilooski, der allerede har markeret sig hver især på den elektroniske scene. Pentile har været involveret i projekterne Octet og France Copland, mens Pilooski har lavet brillante remix af blandt andre LCD Soundsystem, Pointer Sisters og Frankie Valli.

For fire år siden fandt de to franskmænd imidlertid sammen, efter sigende omkring en fælles forkærlighed for sci-fi-film, sær klubmusik og hjemlandets kogekunst. Men tilsyneladende også for disco, krautrock og tidlig Chicago-house, som finder fornemt sammen på deres selvbetitlede albumdebut.

Her holdes musikken i et stramt rytmisk greb med slagkraftige housebeats, og alligevel ender numrene ofte et andet sted, end man lige umiddelbart forventede. Som når ‘Antiphonie’ starter med blide harpeklange for siden at udvikle sig til episk deep-house. Eller når ‘Falkenberg’ inviterer til caribisk temafest med olietønder og maracas over et opbrudt beat.

Matias Aguayo, Baxter Dury og Jarvis Cocker gæster undervejs. Sidstnævnte brillerer på ‘Synchronize’, som har hitappel a la Hercules and Love Affair med sine smækre strygere og iørefaldende synth-temaer, mens Pulp-sangeren giver den som kejtet discoprins. Og ‘Discodeine’ svigter i det hele taget ikke dansegulvet, selv om duoen aldrig forfalder til billige tricks, men tålmodigt bygger festen op med en organisk og detaljerig lyd, hvor de elektroniske mønstre gennemvæves af håndvarme instrumenteringer.

Et par mindre inspirerede øjeblikke mod slutningen spolerer ikke oplevelsen af denne delikate franske forbindelse. Moderne disco til både ører og fødder.

Discodeine. 'Discodeine'. Album. Dirty/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af