TV-2

Der findes få danske bands, der som TV-2 i den grad har jagtet det perfekte pophit. På ‘Showtime’ fortsætter bandet jagten, og værktøjerne er de samme som på de to foregående udgivelser, der begge havde Thomas Troelsen ved producer-roret. Denne gang er Frederik Thaae – bedre kendt som A Kid Hereafter – også blevet hevet med ind i studiet, hvilket man jo nok kan tolke som bandets forsigtige ønske om at blive rykket lidt ud af den komfortzone, som samarbejdet med Troelsen ret hurtigt er blevet.

Steffen Brandt og co. lyder dog stadig som sig selv. Man får, hvad man altid har fået fra de fire århusianere. Stilsikker, 80’er-forelsket og dybt professionel popmusik hvor Steffen Brandts halsbrækkende lyse vokal er mixet helt frem i lydbilledet, og numre som ‘Showtime’, singlen ‘Fuck den kærlighed’, ‘Læg mig nu ned’ og ‘Som i himlen’ burde gå rent ind hos gruppens fans. Her er TV-2 øjeblikkeligt iørefaldende og nutidige. Trommerne hamrer digitaliseret derudaf, mens melodien bæres frem på en bølge af synthesizers.

Men det er, når bandet sætter tempoet lidt ned og ikke pinedød jagter det perfekte omkvæd som frådende væddeløbshunde, at de er bedst. Blandt andet derfor står afslutningsnummeret ‘Vandfald’ som albummets stærkeste. Her lykkes det gudhjælpemig TV-2 at være både dystre, episke og melankolske i ét langt vellykket sug af et synthpop-nummer. Noget af en overraskelse. Men resten har man helt ærligt hørt før.

TV-2. 'Showtime'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af