The Mountain Goats

Sidste gang vi hørte noget til den amerikanske trio The Mountain Goats var i 2009 på albummet ‘The Life of the World to Come’, hvor frontmand John Darnielle havde ladet sig inspirere af Bibelen. På ‘All Eternals Deck’ lægger trioen fra land med et nummer, der hedder ‘Damn These Vampires’ for ligesom at markere, at vi denne gang har at gøre med et måske ikke useriøst, men så i det mindste mindre højstemt og alvorstungt udtryk.

Musikken er stadig båret af akustisk guitar, papkasse-lydende trommer og sagte klaverakkorder, der fint og nænsomt drysses ud her og der over de folk-inspirerede og meget iørefaldende kompositioner. John Darnielle kan skrive sine melodiøse sange i søvne og lyder stadig som sit store idol Roky Erickson, når han spytter sine ordrige tekster ud med sin paranoide og lyse stemme. Som var blodtørstige vampyrer lige i hælene på ham. Teksterne er denne gang mere fjollede og uhøjtidelige, og det fungerer.

Alligevel savner man, at John Darnielle begynder at luge lidt ud på sine udgivelser. Der er simpelthen for langt imellem de rigtig gode numre. Det er fedt nok, at han tilsyneladende insisterer på at udgive det meste, han skriver og optager, men albummet havde stået stærkere, hvis man var sluppet for fire-fem af numrene. Når det er sagt, så glider førnævnte ‘Damn These Vampires’ og ‘Birth of Serpents’ ubesværet ind i den fornemme kanon af John Darnielle-kompositioner, som vi ikke ville være foruden.

The Mountain Goats. 'All Eternals Deck'. Album. 4AD/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af