John Olav Nilsen & Gjengen

Det bergenske ensemble med den folkekære John Olav Nilsen i spidsen er klar med opfølgeren til den succesfulde debut fra sidste år. Og det er mildt sagt en blandet fornøjelse at lægge ører til ‘Det nærmeste du kommer’, som byder på ulige dele lort og lagkage i en lunken 80/20-blanding.

Hvis vi starter med førstnævnte, falder John Olav Nilsen & Gjengen helt igennem med de mere regulære rocknumre, der på debuten blev båret frem af en lunt omfavnende produktion, som skabte vellydende rammer for John Olav Nilsens kækt skæve vokal. I selskab med Gjengen gav det reminiscenser af indiehelte som The Cure og The Smiths. Denne gang skydes der mere med spredehagl, og bandet satser på både postpunk på ‘I veien’ og ‘Eg skal leve lenger’ og mere garageorienteret rock på ‘Skrekkfilm’ og ‘Svarte sko’. Ingen af delene af holder rigtigt, idet numrene lider under for mange kedelige gentagelser, Samtidig med at Nilsens skæve vokal krydser grænsen til det disharmoniske og småirriterende. Helt galt er det på den tilstræbt dybtfølte ‘Det har aldri føltes mere riktig å ta feil’, som med sin spoken words-passage er tåkrummende pinlig.

Den vellydende femtedel af pladen udgøres af den let støjpoppede på ‘Fra livet og ned’ og åbneren ‘Lengsel i luften’. De to numre sparker pladen i gang på fornem vis men er desværre det nærmeste, hr. Olav og hans fjeldkumpaner kommer succes på denne yderst ujævne toer.

John Olav Nilsen & Gjengen. 'Det nærmeste du kommer'. Album. VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af