Cults

Tre sange på Bandcamp og så eksploderede hypen. Kæresteparret Brian Oblivion og Madeline Follin, begge 22-årige filmstuderende fra San Diego, har i den grad haft medvind, siden de for lidt over et år siden uploadede en række sange på nettet, så vennerne kunne lytte med. Nu er de signet på mægtige Columbia Records og udsender herfra deres selvbetitlede debutalbum. Og hypen er fanme velfortjent.

For magen til charmerende og blåøjet lo-fi-pop skal man lede længe efter. Det er ganske enkelt umuligt ikke at blive revet med af duoens bittersøde kompositioner, der i al deres simpelhed besidder en så overvældende mængde behagelighed og melodiøsitet, at Phil Spector lige så godt kunne have haft en finger med i spillet. Tag eksempelvis sommerhittet ‘Go Outside’, der åbnes med xylofonklimren, før et massivt pigekor sætter ind og udbasunerer glæden ved at komme udenfor og »make it light all day« – det er i den grad opløftende musik.

I samme kaliber – dog ikke altid med en lignende optimistisk stemning – fortsætter albummet med formidable skæringer som eksempelvis den mere seriøse ‘You Know What I Mean’, feel good-nummeret ‘Most Wanted’ og det uovertrufne højdepunkt ‘Bumper’, hvis letbenede klavertema lægger en brillant bund for vokalarbejdet, der denne gang deles ligeligt mellem Follin og Oblivion, som supplerer hinanden til perfektion.

Skønhedsfejl er der altså få af på Cults’ enestående debut – det skulle da lige være den småtrivielle ‘Bad Things’ – og man kan derfor kun bøje sig i støvet og erkende, at Oblivion og Follin, for halvandet år siden komplet ukendte, nu har begået et af årets bedste popalbum.

Cults. 'Cults'. Album. Sony.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af