Moon Duo – bare ikke dagen

Plads var der masser af denne aften på VoxHall – både i salen og på scenen. I salen kunne der kun mønstres skuffende 30 mennesker, og scenen kunne, som bandnavnet antyder, mønstre to, samt et par forstærkere, et par samplere, et keyboard, en guitar og lidt tilhørende effektpedaler. Så pludselig virkede alt en lille smule for stort, og sågar de enkelte fremmødte gæster virkede en lille smule for uengagerede. Armene var hos de fleste solidt plantet over kors, og hos en god håndfuld var røven lige så solidt plantet i de stole, de havde hentet i VoxHalls caféområde under opvarmningsbandet Kim Ki O.

Det var dermed allerede fra start hårdt op ad bakke for måneduoen og deres psykedeliske stonerrock, som på aftenen blev eksekveret krystalklart, men alt for lavt. Om det var fordi, man ikke ville blæse de få gæster bagud, ved jeg ikke, men det høje lydtryk, der nærmest kan kropsliggøre musikkens drive, manglede ganske enkelt – specielt under en meget motorisk udgave af ‘In The Sun’, hvor duoen fik fremvist netop dette krautrockdrive på allerfineste vis.

Otte numre kunne det blive til henover koncertens halvtreds minutter, så det var en kort og koncentreret omgang, men alligevel virkede det ikke som om, at duoen kunne holde folks opmærksomhed, og det hele endte som en typisk mandagskoncert. Hverken darlingen ‘Motorcycle, I Love You’ eller de nye og mere poppede sange ‘Mazes’ og det uforskammet fængende afslutningsnummer ‘When You Cut’ kunne bogstaveligt talt få folk op ad stolene, selv om duoen ellers leverede en velspillet koncert. Det var vel bare en af de dage, hvor tingene ganske enkelt ikke ville gå op i en højere enhed, og derfor stod man desværre til slut med en lidt flad fornemmelse.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af