Tyler, The Creator ‘Goblin’

Han er egentlig bare en 20-årig knægt med hang til at provokere, rappe og skate. Men Tyler, The Creator har også – sammen med sine medkumpaner i det anarkistiske hiphop-kollektiv OFWGKTA – fået lagt genrens fremtid i sin beskidte mund og ligner lige nu det bedste bud på en hiphop-artist, der vil præge det næste årti.

Hans andet album ’Goblin’ udsendes som det første fra OFWGKTA på et pladeselskab og til umenneskeligt store forventninger. Men den utilregnelige rapper og producers polemiske udtryk holder heldigvis til det, og Tyler brager igennem til masserne med et på én gang foruroligende, følsomt, fantasifuldt, forfriskende og ikke mindst fremragende album.

På overfladen fyger det med vanvid, vrede og voldsforherligende rim, som sikkert vil løbe med meget af opmærksomheden. Men Tyler, The Creator er dybere end som så. Han tør at se sine indre dæmoner i øjnene med en nådesløs oprigtighed, og samtidig formår han at forene fantasi, fiktion og faktiske forhold i sine tekster, så man som lytter ikke kan undgå at forholde sig til dem.

Det er stor styrke, som ikke bliver mindre imponerende af, at rappen ofte er i fokus i lydbilledet, hvor de minimalistiske maskinbeats med deres skramlende synths og brutale basgange bidrager til en både intim og intimiderende stemning. Den vil uden tvivl både provokere og polarisere. Men køber man pakken og præmisserne, lyder Tyler, The Creator nærmest som en helgen – godt nok fra helvede – som hiphop godt kan hænge sit håb på i fremtiden.

Tyler, The Creator ‘Goblin’. 'Goblin'. Album. XL/PLayground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af