Austra – velskruet og clubby gothpop

Pigevenligheden i Austras smågotiske electropop er ikke til at tage fejl af, og den var også letlæselig på Musikcaféen, hvor størstedelen af de måske 75 fremmødte gæster var piger. Efter en lille forskydning i tidsplanen gik sekstetten, som til daglig kun er en trio, på scenen startende med ‘Darken Her Horse’ fulgt op ad publikumsyndlingen ‘Lose It’, mens en gruppe af både drenge og piger begyndte at danse mere og mere heftigt oppe foran scenen.

Kærligheden til Austra var tydeligvis stor, og som noget af det eneste fik Katie Stelmanis da også genert fremstammet en gengældelse af kærligheden med et »We really like Denmark« omtrent halvvejs inde i koncerten. Hvad der ikke var af verbal præsens, var der til gengæld i scenepræsens og et forrygende og velskruet show, peakende med en flot omarrangeret og storslået udgave af ‘Beat and the Pulse’.

Alt kørte egentlig på skinner, og Katie Stelmanis’ vokaloptræden var lige så betagende, som man kunne forestille sig. Specielt under en medrivende udgave af ‘The Choke’ kunne man ikke andet end at stå imponeret tilbage for den teatralske forsanger. Ikke desto mindre kunne man heller ikke lade være med at stå tilbage med det uundgåelige ‘men’.

Når trioen i liveregi alligevel udvides til en sekstet, kan man godt tillade sig at forvente en god portion mindre back track, og en del mere håndspillet musik. Specielt den androgyne herre bag tangenterne stod ofte med hænderne bag ryggen, mens et back track leverede en stor del af det arbejde, han kunne have lavet, ligesom de to korpiger måske kunne have været udstyret med et par instrumenter. Det skal dog ikke tage meget fra en rigtig god pop- og nærmest clubkoncert, som bevægede sig meget tæt på de karakterer, hvor det virkelig begynder at blive sjovt.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af