Memory Tapes

Sommeren er kommet. Og til sommeren kræves et solfyldt soundtrack. Det leverer Memory Tapes nu et seriøst bud på med ‘Player Piano’, opfølgeren til 2009-debuten ‘Seek Magic’. For her griber Dayve Hawks, manden bag aliasset, fat i en seriøs omgang varm 80’er-nostalgi, når han åbner op for sit synth- og keybord-influerede dansepop-univers, der i den grad er en fornøjelig og vanedannende affære.

Dermed ikke sagt at albummets samtlige 12 numre egner sig til vælte rundt med en dåsebajer i den ene hånd og en smøg i den anden – dertil har albummet rent kompositionsmæssigt alt for store karakter- og intensitetsudsving – men viben fejler i hvert fald ingenting. Der serveres således både indiskutable hits som ‘Today Is Our Life’ og ‘Sun Hits’, der er som skabt til ubekymrede strandbesøg, mens mere drømmende skæringer som ‘Yes I Know’ og ‘Humming’ også har sin velbegrundede plads i løbet af albummets små 40 minutter.

Faktisk er det lidt af en bedrift, Hawks har begået med dette andet album, for selvom der ikke kan pilles ved det faktum, at ‘Player Piano’ er keybordbåret popmusik, så er detaljerigdommen og vældet af krumspring af så markant og velovervejet karakter, at det er respektindgydende. Det bliver der mod slutningen sat en fed streg under, når aggressiviteten for første gang for alvor skærer igennem på ‘Trance Sisters’, og intensiteten skydes i vejret, før ‘musicbox(out)’ afslutter albummet og efterlader lytteren hungrende efter mere. En helt igennem fremragende anden udgivelse fra Memory Tapes.

Memory Tapes. 'Player Piano'. Album. Something in Construction.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af