SebastiAn

Da Ed Banger-feberen var på sit højeste, var det svært at forestille sig, at elektronisk musik kunne være andet, end hvad de hippe franskmænd dikterede. Det er der dog andre, som siden har hjulpet os med, og selv om der stadig er gang i Ed Banger-lejren, har de fleste rettet opmærksomheden andetsteds.

Hvis nogen skal lave om på det, ville SebastiAn være en oplagt kandidat. ’Total’ placerer sig midt mellem øresønderrivende distortion og melodiøs funk med udskejelser i begge retninger. Med 2011-brillerne på er det dog svært at sætte pris på den første kategori, ikke fordi den vækker minder om 2007, men fordi støjen på ‘Fried’ og ‘Doggg’ lyder hul og overflødig, når man først har hørt hvordan ‘Arabest’ og ‘Yes’ kan skrues sammen.

Når albummet strækker sig over 22 (!) numre og knap en times spilletid, kan det derfor undre, at SebastiAn ikke satser hårdere på ét udtryk. Kvalitetsmæssigt har albummet sine op- og nedture, men det største problem er stadig, at det er svært at forestille sig, hvem der vil sætte pris på albummet som helhed. Ældre sager som ‘Ross Ross Ross’ lægger hurtigt en dæmper på glæden ved de nye, ganske lovende numre.

Der gemmer sig uden tvivl stadig masser af potentiale hos Ed Banger. SebastiAn gør, hvad han kan, men’’Total’ bliver næppe værket, der bringer franskmændene tilbage på toppen.

SebastiAn. 'Total'. Album. Ed Banger/Warner.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af