The Malpractice – alternative popsnedkere i hopla

Kloge mennesker kender deres begrænsninger. Måske derfor havde forsanger og bagmand i The Malpractice, Johannes Gammelby, hevet Marie Højlund fra Marybell Katastrophy med som fremtrædende backingvokal, da eksiljyderne indtog Pavilion Junior.

For selv om få mestrer en indestængt halvråben som Gammelby, kan det knibe lidt med den blidere sangrøst i live-sammenhænge. Det vokalmæssige match og kemien og mellem de to fungerede fornemt, og med bad-ass’en Klaus ‘Q’ Hedegaard i hopla bag tønderne fik det stramt spillende band hurtigt overvundet det lidt tilbageholdne publikum.

Deres aggressive popmusik lød skidegodt live, og især de to sange ‘It’s All About Love’ og ‘Specimen’ blev med deres maveknugende blanding af poppet skrøbelighed og farlig in-your-face-rock formidabelt fremført. I kombination med den tonser-groovy ‘Boss Stallion’ stod det onsdag aften lysende klart, hvor meget Gammelby er vokset som sangskriver siden de spæde I Am Bones-dage.

Den større spændevidde klæder ham i dén grad, og det var kun den momentvise falske vokal og en malplaceret, technoficeret version af I Am Bones-hittet ‘Home Is the One Corner of Hell That Didn’t Catch Fire’, der trak ned denne aften. En af warm-up-dagenes absolut bedste koncerter.

Roskilde Festival: Se hele vores dækning

Koncert.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af