Young Legionnaire

Dem der hævder, at rocken er død, vil næppe ændre overbevisning, når de lytter til debuten fra britiske Young Legionnaire. Og dem der mener, at rocken lever i bedste velgående, vil svare kritikerne med det efterhånden gennemtærskede mantra: ‘if it ain’t broken, don’t fix it’.

‘Crisis Works’ er nemlig en på mange måder uhyre klassisk rockplade i moderne klæder, lige fra trioopstillingen, der tæller Bloc Party-bassisten Gordon og The Automatics’ Paul Mullen, til det politisk ladede tekstunivers og den hårdkogte attitude musikken pakkes ind i.

Young Legionnaire pendulerer ubesværet mellem post-hardcore på den aggressive åbner ‘Twin Victory’ og tung indierock på ‘Chapter, Verse’ og ‘Young Salute’. Den tunge indierock eksekveres med størst succes, og især den melodiøse ‘A Hole in the World’ er med sin sitrende guitarstøj et suverænt højdepunkt.

Bundniveauet er heldigvis højt, selvom skiftene mellem det galoperende, det riff-orienterede og det melodiske bliver en anelse abrupte. ‘Crisis Works’ indeholder lidt for enhver smag, men dette kan også betyde, at kun de færreste lyttere vil tage alle tolv skæringer til sig.

‘Crisis Works’ er et uforfalsket vitamintilskud til rockhungrende lyttere, men selvom opskriften virker, lader originaliteten vente for længe på sig. Rocken er måske ikke død, men Young Legionnaire formår ikke at overbevise den skeptiske lytter om det på deres debutplade.

Young Legionnaire. 'Crisis Works'. Album. Wichita/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af