AraabMuzik

Inden Salem i 2010 slap debutalbummet ‘King Night’ var de, udover deres egne singler, blevet berømte og berygtede for en række mixtapes. Redskaber som møgbeskidt hiphop, kompromisløs hardstyle og 90’ernes technoklassikere sat helt ned i tempo gjorde de mange mixtapes til lakmusprøver for, hvor hårdt dine ellers fine musikalske fornemmelser kunne prøves. Hvis der på et tidspunkt bliver brug for en ny test, er AraabMuziks debutalbum en oplagt kandidat til jobbet.

Titel- og åbningsnummeret ‘Electronic Dream’ starter ellers blidt og elektronisk med drømmende kvindevokal på dubsteptrommer. Men så starter rutsjebaneturen. ‘Golden Touch’ låner fra Jam & Spoon og lyder mest af alt som Infernal, ‘Underground Stream’ svinger mellem horror-dubstep og brutal hardstyle, og ‘Lift Off’ byder på luftig trance. Det er ikke pænt. Det er ikke velproduceret. Det er hektisk, uforudsigeligt, og, overraskende nok, en del mere interessant end det lyder på papiret.

Har du mod på en opdagelsesrejse til et sted, hvor alle regler synes ophævet, er AraabMuzik et godt sted at starte. For alle andre end de meget dedikerede er albummet dog næppe mere end et sjovt eksperiment, der trækker på lige dele mash-ups, raves, pumpende trance og en godt brugt MPC-sampler. Ganske underholdende mens det står på, men ikke en tur man absolut må prøve igen.

AraabMuzik. 'Electronic Dream'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af