Fossils

Den atypiske konstellation, instrumental bas og trommer, de to herrer, der kalder sig selv, Adder og Concorde i danske Fossils, spiller, kendes fra for eksempel amerikanske Lightning Bolt, men hvis man hos dem kan have svært at ryste det stramt konceptuelle af sig, så præsenterer ‘Meat Rush’ en mere ligefrem og løs lyd, hvor en ren entusiasme skinner gennem, som der er let at hengive sig til. Netop spændevidden mellem det intenst smadrede og en præcision, der skærer det overflødige helt ned til kødbenet, er det, som gør duoens debut til en så intens lytteoplevelse.

Adder tæsker trommeskindet i stykker, mens Concorde ligesom Lemmy fra Motörhead håndterer bassen som var det en guitar. Bandet kender deres metalrødder, når de på forunderlig vis tryller noget frem, der lyder som et Slayer-riff eller bygger en sang op til et halsbrækkende grindcore-tempo ikke ulig Napalm Death. Men de har samtidig en tilpas alternativ tilgang, der gør det vanskeligt at sætte dem i nogen genre. Her findes tyngden hos Melvins, finnessen hos Today is the Day og en hård og tør produktion lig Steve Albinis ‘Shellac’ – i øvrigt hjulpet frem af Q (Beta Satan, Malpractice m.fl.).    

På trods af en så minimalistisk opsætning, så lyder Fossils af stort og meget. Med ‘Meat Rush’ braser de hovedkuls ind og gøder den i tiden sunde jord for alternativ intens rock i Danmark, på et kort, fremragende album, der giver voldsom smag på mere.    

Fossils. 'Meat Rush'. Album. Mastermind Records.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af