James Braun

Den vigtigste dyd i elektronisk dansemusik er hverken den gode melodi eller den overraskende variation. Nej, det er øret for repetition, der kommer først. Melodi og variation skal opstå ud af gentagelsen. På ‘Massacre EP’ beviser den danske dj og producer James Braun stort talent for den svære kunst at turde lade gentagelsen løfte sig selv. I stedet for at sminke den med populære skift og opmærksomhedskrævende effekter, lader han gentagelserne stå tilstrækkeligt alene til, at musikkens udviklinger får nærmest matematisk nødvendighed og præcision.

Mellem tidens organiske og fortælleglade tendenser i house, er det skønt at høre en producer, der forstår sig på technoens abstrakte potentiale, hvor formen får lov at stå for sig selv. Der er intet, der skal udtrykkes eller føles her. Lyt som var det en geometrisk figur, hvis form langsomt suger dig ind, jo længere du holder dit blik fast på dens overflade.

Dertil har ep’en rigeligt med underspillede morsomheder. Som for eksempel den marchagtige tromme i ‘Slapper’, der aldrig – som marchtrommer plejer – vokser i volumen, men derimod forbliver en tinsoldat. Eller det underlige groove på ‘Massacre’, som synes at have kicks på og imellem hvert eneste slag i trackets høje tempo, og som først forløses hen mod slutningen af det ni minutter lange track.

‘Massacre EP’ er ikke et eksperiment med nye lyde og teknikker. Men det er en vellykket tilgang til kendte midler.

James Braun. 'Massacre EP'. Ep. Tartelet.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af