MellowHype

Genudgivelsen af ‘BlackenedWhite’ beviser, at det über-hypede OFWGKTA-crew holder til mere end én god forårssæson. Albummet er et af crewets bedste og mere fokuseret end den originale version.

Primitiv crunk, r’n’b og stenet US-rap af nyere dato ryger gennem OF’s forskruede filter, når de velfungerende virkemidler som ulve-slænget benytter sig af tages i brug. Synth for begyndere, primitive men originale trommespor og en masse vokalmanipulation understøtter Hodgy Beats’ ballademager-flow.

Seks tracks fra den originale version af ‘BlackenedWhite’ er erstattet med de nye numre ’64’ og ‘Igotagun’. Et fornuftigt bytte fordi flere af de kasserede numre var fyld, men uforståeligt at nummeret ‘Hell’ ikke overlevede udvælgelsesprocessen til fordel for den kedelige ‘Right Here’, der er albummets eneste svipser.

‘Gunsounds’ sætter dagsordenen med samplede pistoler og et foruroligende ondskabsfuldt synth-tema, som Wagner havde nydt, hvis han havde vendt kasketten i nakken. Og så bryder legesygen ud. På det famlende og blærede omkvæd på ‘Brain’, leges der med rytmen på vokalen, og den tunge, pisse-onde, ’64’ har en vanvittig skrigende synth over Hodgys rap, når det er bedst.

Højdepunktet er ‘F666 the police’ hvor Hodgy, Left Brain og Tyler rapper ubegribeligt grimme ting om politi og tissemænd i vanlig OF-tone, hvor voldsomme frustrationer flyder sammen med ironien i rapkulturens tilbøjelighed til at råbe pistollyde. Tjek Tylers vers – en dialog med ordensmagten – og prøv at holde bukserne på.

MellowHype. 'BlackenedWhite'. Album. Fat Possum/Cosmos.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af