Aphex Twin – hypnotisk højmesse

Den rå tappehal i det gamle Carlsberg-område bar denne aften en særlig duft af syrlige substanser. Her var et talstærkt publikum mødt til højmesse under rør og udsugning hos en af den elektroniske musiks legender.

Silhouetten på scenen tilhørte Richard David James, bedre kendt som Aphex Twin, der for første gang i 14 år satte benene på dansk koncertgrund.

Til lyden af et dundrende breakbeat smeltede det karakteristiske Aphex Twin-monogram til uigenkendelighed, og så var der ingen vej tilbage. Grålig støj afløste vildt opskruet drum’n’bass, blot for at vende tilbage til syretung techno. Mens hovedpersonen gemte sig i mørket, var de primitive visuals fyldt med britens vrede eller forvredne ansigt.

Læs også: 10 ting du ikke vidste om Aphex Twin

Blandt publikum steg stemningen i takt med bassens tyngde. Her var der ingen tvivl om, hvorfor folk var mødt op. Man kender dog Aphex Twin dårligt, hvis man regnede med, at den slags ønsker ville blive opfyldt. En skov af hænder fulgte hver eneste musikalske forløsning, men kun for et kort øjeblik, inden beatet smuldrede igen. Der er få musikere, som kan føre højtragende house direkte over i brutal drum’n’bass eller gå fra ekstatisk rave til dundrende undergrund med samme hastighed som Aphex Twin.

Det lod dog ikke til, at publikum tog det ilde op. Adskillige crowdsurfere nød de hedonistiske nattetimer i det grønne laserlys, og da hovedpersonen takkede af, var der stadig appetit på mere. Vi forlod Tap 1 med en uforløst mavefornemmelse, sultne efter det allersidste skub ud over kanten. Forhåbentlig ikke noget man skal vente yderligere 14 år på.

Lørdag aften var der ingen leflen, ingen billige point og ingen ‘Windowlicker’. Bare 90 minutter i selskab med en af den elektroniske musiks mest krøllede hjerner.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af