Diverse kunstnere

Da den elektroniske festival Strøm for nylig løb af stablen, præsenterede promoter-crewet REWIND otte danske undergrundsnavne, der alle brillerer i en eller anden form for basmusik. På denne compilation har de samlet resultatet. Og hvilket resultat. På nær et par enkelte svipsere er det her baskræs i mange forskellige forklædninger.

Kewlio og Pharmacist leverer fremragende sammensplejsninger af traditionel wobble-bas og reggae-toner. Sidstnævnte endda med et skvæt moderne synth a la Glasgow-producere som Rustie og Hudson Mohawke. I samme boldgade, dog helt nede i den hårde ende, befinder Biz sig på det buldrende ‘Call It’.

Og hvor er det dejligt, at der bliver givet opmærksomhed til et af Danmarks stærkeste drum’n’bass-talenter, nemlig Beastie Respond. Selv om han er repræsenteret med ‘Recipe For Disaster’ med den kvindelige MC Alvarado på vokal, der ikke kommer helt op på siden af hans mesterlige Commix-inspirerede singler ‘Syncopy’ og ‘We’ve Seen You Through’, så er kombinationen af flydende bas og melodisk tæft stadig forførende høj. Og så er der også lige Albert og den altid geniale Eloq, der giver hver deres hårdtslående bud på en stil i omegnen af UK Funky.

Kun Anthm og Don Skeleton falder helt igennem, hvor specielt sidstnævntes ‘Babyboom’ er en temmelig hæslig omgang stillestående synthsuppe garneret med babyvræl. Men REWIND repræsenterer et glimrende udsnit af den danske basundergrund, der burde få god international opmærksomhed.

Diverse kunstnere. 'REWIND Outdoor Compilation 2011'. Album. Egen udgivelse.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af