Hatesphere

Der er efterhånden begyndt at tegne sig en del paralleller mellem danske Hatesphere og Black Sabbath. Både på grund af Hatespheres egen staus som en af den danske metalscenes ‘godfathers’, men også fordi Hatesphere har en roterende svingdør på medlemssiden, som næsten kan matche Black Sabbaths tilsvarende op igennem 80’erne og 90’erne.

På ‘The Great Bludgeoning’ præsenterer Hatesphere deres tredje forsanger på lige så mange album, mens der også er kommet en ny bassist til siden forgængeren ‘To the Nines’, der i forvejen lavede en større udrensning i lineuppet. Men Hatesphere har aldrig været noget demokrati, og ligesom Tony Iommi igennem årene har tegnet Black Sabbath, så har Peter ‘Pepe’ Lyse Hansen altid været den dominerende kreative figur i Hatesphere. Og det er nok den altoverskyggende årsag til, at gruppen igen leverer en skive, der umiskendeligt lyder som Hatesphere – moderne, brutal og groovy trashmetal.

Speederen er i bund fra første sekund på åbneren ‘The Killer’, og med undtagelse af et par enkelte atmosfæriske introer, er det ikke meget foden løftes fra gulvet gennem albummets 38 minutter. Den nye sanger, Esben Hansen (tidligere ‘As We Fight’), overtager vokaltøjlerne med… ja, ynde er nok ikke det rigtige ord, men så autoritet, og gruppen lyder som den samme velsmurte maskine de plejer at være. Måske er det netop derfor, jeg ikke kommer helt op at ringe over albummet, som er bundsolidt og sine steder inspireret, men også fuldstændigt, som jeg havde forestillet mig, at det ville være.

Hatesphere. 'The Great Bludgeoning'. Album. Napalm/Target.
Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med