Stephin Merritt

Excentrikeren Stephin Merritt er bedst kendt som chefarkitekten bag The Magnetic Fields’ mesterlige magnum opus ’69 Love Songs’ fra 1999, men løbende har den hyperproduktive sangsmed også spyttet sange ud under en række mere eller mindre spøjse aliasser såsom The 6ths, Buffolo Rome og The Gothic Archies.

Det er blandt andet numre indspillet under nogle af disse navne, krydret med numre fra hovedprojektet, samt sange i eget navn, der udgør den fine, spraglede pærevælling af sange, som er at finde på ‘Obscurities’. Titlen er velvalgt, da der netop er tale om obskuriteter, som måske nok primært er forbeholdt Merritt-fans, men ikke desto mindre er udgivelsen en glimrende opvisning i, hvor bredt et spektre Merritts sangskrivning spænder over.

For selv om man nok må gå forgæves efter perler i ’69 Love Songs’-klassen, så kan mindre også gøre det. Der er tale om numre, som ikke har passet ind på Merritts øvrige udgivelser, men hvad enten der er tale om den gakkede og blippende synthpop på den forbitrede ‘Rats in the Garbage of the Western Wold’, den intime ukulelemelankoli på ‘Forever and a Day’ eller den 50’er-rockede stomp på den ubekymrede ‘Beach-a-Boop-Boop’, så betræder ankermanden disse vildt forskellige musikalske græsgange sikkert og kyndigt.

Tungen sidder permanent i kinden og ironien er oftest til at tage at føle på, hvilket dog ikke rigtig skænder det samlede udtryk af, at Stephin Merritt hører til blandt vor tids helt store og mest krøllede sangskriverhjerner, der har en nærmest provokerende god evne for at (gen)fortolke musikhistorien og give den det særlige Merritt’ske twist.

Stephin Merritt. 'Obscurities'. Album. Merge/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af