Snow Patrol

Den Nordirske kvintet fastslår i det vedlagte pressemateriale, at dette sjette album er et skridt i en ny og mere eksperimenterende retning, og at bandet under indspilningerne var meget inspireret af Arcade Fires suveræne ‘The Suburbs’. Og det kan høres. Dog ikke på sangene. Nej, det kan høres på længden.

Hele 17 numre bliver der serveret over blot 57 minutter. Men er det nu så slemt? ‘The Suburbs’ havde 16, og det var jo godt. Ja, det er sgu lidt slemt, da det føles som om Gary Lightbody og hans følgesvende undervejs i skæringsvanviddet, har glemt deres selvkritik hjemme på natbordet.

‘Fallen Empires’ er en sjældent set rockhistorisk discountbutik, hvor gode varer gemmer sig godt bag alt det ligegyldige junk. For det er skam spændende at høre, når Snow Patrol henvender sig mod dansegulvet på den udmærkede førstesingle ‘Called Out in the Dark’, det er også rørende at blive revet med på den intense strygerinficerede ‘This Isn’t Everything You Are’ og det flabede groove på den synthhoppende ‘The Symphony’ er et vellykket eksperiment, hvor Snow Patrol momentvis distancerer sig fra deres alvorlige udtryk.

Desværre er disse gode varer gemt godt væk blandt forfærdeligt anonyme, gennemsnitlige og ensartede discountprodukter. Det tyder på at Snow Patrol næste gang må skære væk på det unødige fedt, hvis deres drøm om at nå ’The Suburbs’-stadiet skal indfries. 

Snow Patrol. 'Fallen Empires'. Album. Universal.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af